1848-49-es emlékhelyek Erdélyben

1. nap: Indulás Budapestrõl. A nagyváradi vár megtekintése, mely az 1848-49-es szabadságharc alatt fontos katonai támaszpont volt. Fotószünet Király-hágón, a történelmi Erdély nyugati kapujánál. Átutazás Csucsán, emlékezés Bem tábornokra, aki itt verte vissza Puchner támadását. Kolozsváron városnézõ séta: Szt. Mihály-templom, Mátyás-szobor, Mátyás király szülõháza, 1848-as emlékmû, Házsongárdi temetõ‚ 48-as sírok, Petõfi- emlékek, Balcescu-emléktábla. Szállás elfoglalása.

2. nap: Nagyenyeden a vártemplom és a kollégium megtekintése, valamint megemlékezés 1849. január 8-a és 17-e között ártatlanul legyilkolt 800 enyedi magyar emléktáblájánál. Gyulafehérváron az érseki székesegyház és a Bethlen Gábor emlékmû megtekintése. Új szállás elfoglalása.

3. nap: Látogatás Nagyszebenen, Bem két csatájának is a helyszínén, séta a belvárosban. Utazás Szászsebesre. 1849-ben az itteni ferences templomban vette át Bem József Kossuth Lajos kitüntetését.

4. nap: Dévai várlátogatás – Kõmûves Kelemenné balladája, Magna Curia megtekintése. Augusztus 18-án itt tette le a fegyvert Bem és Guyon seregének maradványa. Aradon megtekintjük az „aradi 13 vértanú” emlékmûvét, koszorúzás a Szabadságszobornál. Határátlépés. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépõdíjat is!

 

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhetõ összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépõdíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.