Árpád vezér nyomdokain

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Látogatás a tiszacsomai emlékparkban, ahol az ásatások során egy honfoglalás kori temetőt tártak fel. A temető helyén emlékparkot létesítettek, amelyben Árpád vezér és Szent István fából faragott szobra áll. Utazás a környék egyik legszebb és legjellegzetesebb református templomához, Csetfalvára. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Városnézés Munkácson, ahol a hagyomány szerint először pihentek meg a honfoglaló őseink. Látogatás a várban, majd séta a belvárosban: városháza, Munkácsy emléktábla, Rákóczi-ház. Utazás a Vereckei-hágóra, a millecentenáriumra állított emlékmű megtekintése.

3. nap: Utazás Kárpátalja „fővárosába”, Ungvárra, ahol a legenda szerint Álmos átadta a fővezérséget Árpádnak. Séta a belvárosban a magyar emlékek nyomában: Petőfi tér, Európa leghosszabb hársfasora, Korona Szálló, majd látogatás a várban és a szomszédos skanzenben. A gerényi körtemplom felkeresése a nap zárásaként.

4.nap: Utazás a kárpátaljai magyarok szellemi és kulturális központjába, Beregszászra. Látogatás a Bethlenkastélyban helyett kapott Bereg-vidéki Múzeumban. Városnéző séta keretében ismerkedés a város magyar emlékeivel: egykori Úri Kaszinó, Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Kárpátaljai Magyar Főiskola, valamint a városban feltárt honfoglalás kori lovas sír helyére állított emlékhely felkeresése. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.