Árpád vezér nyomdokain

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Látogatás a tiszacsomai emlékparkban, ahol az ásatások során egy honfoglalás kori temetőt tártak fel. A temető helyén emlékparkot létesítettek, amelyben Árpád vezér és Szent István fából faragott szobra áll. Utazás a környék egyik legszebb és legjellegzetesebb református templomához, Csetfalvára. Este a szállás elfoglalása.
2. nap: Városnézés Munkácson, ahol a hagyomány szerint először pihentek meg a honfoglaló őseink. Látogatás a várban, majd séta a belvárosban: városháza, Munkácsy emléktábla, Rákóczi-ház. Utazás a Vereckei-hágóra, a millecentenáriumra állított emlékmű megtekintése.
3. nap: Utazás Kárpátalja „fővárosába”, Ungvárra, ahol a legenda szerint Álmos átadta a fővezérséget Árpádnak. Séta a belvárosban a magyar emlékek nyomában: Petőfi tér, Európa leghosszabb hársfasora, Korona Szálló, majd látogatás a várban és a szomszédos skanzenben. A gerényi körtemplom felkeresése a nap zárásaként.
4. nap: Utazás a kárpátaljai magyarok szellemi és kulturális központjába, Beregszászra. Látogatás a Bethlen-kastélyban helyett kapott Bereg-vidéki Múzeumban. Városnéző séta keretében ismerkedés a város magyar emlékeivel: egykori Úri Kaszinó, Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Kárpátaljai Magyar Főiskola, valamint a városban feltárt honfoglalás kori lovassír helyére állított emlékhely felkeresése.


EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Kárpátalja ismereti vetélkedő
• Honfoglalás ismereti vetélkedő
• előadás helyi szokásokról és gasztronómiárólA részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.