Bereg és Máramaros néprajzi, természeti kincsei

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Városnézés a kárpátaljai magyarság központjában, Beregszászon: Bethlen-kastély (Bereg-vidéki Múzeum), római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, ami a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme), Királyi Törvényszék, Magyar Nemzeti Színház. Látogatás a beregi szőttes otthonában, Nagyberegen. Este a szállás elfoglalása.
2. nap: Látogatás a viski református templomnál és haranglábnál, illetve a tájházban. Rövid megálló Európa földrajzi középpontját jelző oszlopnál. Rahó határában egyesül a Fekete-, és Fehér-Tisza – fotószünet.
3. nap: Utazás a Szinevéri Nemzeti Parkba. Látogatás az Árpád-vonal bunkereihez és az ország legmagasabb pontján lévő hegyi tóhoz. Ismerkedés a kosárfonás hagyományaival Izán.
4. nap: Utazás Tiszafarkasfalvára, a Tiszaháti Tájmúzeumba, Kárpátalja egyetlen szabadtéri magyar néprajzi múzeumába. Érkezés Budapestre az esti órákban.

EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• egy helyi magyar iskola/gyermekotthon
meglátogatása
• Kárpátalja ismereti vetélkedő
• előadás helyi szokásokról és gasztronómiárólA részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.