Bethlen Gábor és Erdély aranykora

1. nap: Reggel indulás Budapestről. Városnézés Aradon: Főtér, Kultúrpalota, Városháza, Állami Színház, minorita templom, Szabadságszobor, majd a 13 vértanú emlékművének felkeresése, koszorúzási lehetőség az obeliszknél. Látogatás a magyar történelem egyik legjelentősebb személyiségének, Bethlen Gábor erdélyi fejedelemnek a szülőhelyén, Marosillyén. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás Gyulafehérvárra, amely 1542 és 1690 között az Erdélyi Fejedelemség fővárosa volt, valamint 1629-ben itt hunyt el Bethlen Gábor fejedelmünk: római katolikus székesegyház (Hunyadi János és László síremléke), ortodox katedrális, várkapu. Csernakeresztúron a dévai csángók világát bemutató falumúzeum megtekintése.

3. nap: Reggeli után utazás Piskibe, Erdély egyik legszebb és legápoltabb arborétumához. Látogatás Vajdahunyad várában, amely egykor a Bethlen család tulajdonában állt. Bethlen Gábor a várat átalakíttatta és külső védművekkel erősíttette meg. Erdély legimpozánsabb és legszebben megmaradt gótikus várkastélya ma is lenyűgözi a látogatókat (palota, lovagterem, Mátyás-loggia, várkápolna stb.)

4. nap: Látogatás Déván, kirándulás „Magos Déva várához”, illetve a nagy múltú Magna Curiához, melyet Bethlen adományként kapott, később pedig ifj. Bethlen István felesége, a „Murányi Vénusz”-ként ismert, Széchy Mária otthona volt. Utazás Temesvárra, Erdély legfejlettebb városába. Városnéző séta keretében megtekintjük az óváros legjelentősebb látnivalóit: Dóm tér, Szentháromság-szobor, Korzó. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.