Délvidéki kalandozás

1. nap: Kora reggeli indulás Budapestről, határátlépés Tompánál. Látogatás a híres kelebiai méneshez és a fiáker múzeumba. Városnéző séta Szabadkán, mely Trianonig a harmadik legnépesebb magyar város volt: Reichl palota, Korzó, városháza. Bajmok mellett rövid főhajtás az 1848-49-es szabadságharc egyik legérdekesebb ütközetének, a kaponyai csatának emlékművénél. Bácskossuthfalván a hányatott sorsú Kossuth-szobor és a millecentenáriumi emlékmű megtekintése. Kishegyesen látogatás a Pékmúzeumban és a Kékházban.
2. nap: Látogatás a különleges természeti és kulturális értékekkel bíró Tarcal-hegység
Nemzeti Parkba, ahol a középkor óta nem kevesebb, mint 35 szerb kolostor épült (egy ma is működő ortodox monostor felkeresése). Városnézés Újvidéken: városháza, neogótikus templom, görögkeleti székesegyház, püspöki palota. Megálló a „bevehetetlen” péterváradi erődnél, melyet egykoron a „Duna Gibraltárjának” hívtak (séta a várban, az óratorony felkeresése), majd rövid megemlékezés a karlócai Békehozó Miasszonyunk kápolnánál. Este közös kürtöskalácssütés.
3. nap: Utazás Bácska egyik leggazdagabb mezővárosába, Bácstopolyára – a sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint a kovács- és bognármesterséget bemutató műhely felkeresése. Látogatás Szerbia legmagasabb katolikus templomában, melynek szentképeit Barabás Miklós festette. Városnézés Zentán, a legmagyarabb városban: Tisza-part, a csata emlékművének megtekintése. Hazafelé megálló a gyógyhatású vízéről híres Palicsi-tónál (szecessziós fürdőépületek, színpompás villák stb.). Határátlépés. Érkezés Budapestre az esti órákban.

EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• kézműves foglalkozások
• Kárpátalja-ismereti vetélkedők
• egy helyi magyar iskola meglátogatása
• előadás helyi szokásokról és gasztronómiáról
• tábortűz
• ügyességi vetélkedők
• sportprogramok.

A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás és programok árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.