Duna menti kalandozás Délvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Első megálló a Duna-Száva torkolatánál épült egykori nándorfehérvári várnál: Séta a vár falai és bástyái között, majd városnézés Belgrádban. Érkezés a szálláshelyre az esi órákban.
2. nap: Reggeli után utazás a Duna mellett épült szendrői várhoz, mely egykor Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt. Panorámautazás az Al-Duna mentén. Jókai Mór: Az aranyember c. regényének felidézése, melynek több helyszínét ez a természeti környezet ihlette. Megálló Galambóc váránál, mely az egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori vár Európában. A vár megtekintése után látogatás Lepenski Vir, archeológiai lelőhelyen, mely egy nagyobb és tíz kisebb település maradványaiból áll. Az emberi települések első nyomai az I. e. 7. évezred körüli időből származnak.
3. nap: Reggeli után utazás a vajdasági magyarok szellemi és kulturális központjába, Szabadkára. Látogatás a szecessziós városházán, majd séta a belvárosban (szökőkutak, Korzó, szecessziós paloták). Érkezés Budapestre az esti órákban.


EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• Egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Délvidék ismereti vetélkedő
• TancházA részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.