Emlékút az 1000 éves határ mentén

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Rövid megálló Nagyváradon, a püspöki székesegyháznál (Szent László hermája és szobra, püspöki palota, Kanonok-sor), majd séta a belvárosban: régi magyar-zsidó paloták, Fekete Sas palota, Városháza, Körös-part. Fotószünet Király-hágón, a történelmi Erdély határán. Este a szállás elfoglalása Kolozsvár környékén.
2. nap: Látogatás a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helyszínére, Parajdra. Utazás a székely kerámiák élő múzeumfalujába, Korondra, ahol lehetőség nyílik egy fazekasműhely meglátogatására is. Új szállás elfoglalása Csíkrákoson.
3. nap: Utazás Moldva legfiatalabb magyar településére, a csángó faluba, Pusztinára. A Magyar Házban hagyományőrző előadás meghallgatása. Kirándulás a Gyimesbe, az 1000 éves határhoz: Rákóczi-vár, a régi vámház és az egykori határkő. Utazás vissza a szálláshelyre.
4. nap: Látogatás Gyergyószentmiklóson, a Tarisznyás Márton Múzeumban. Délután séta Erdély egyik legszebb torlasz tava, a Gyilkos-tó körül, majd kirándulás a Kárpátok legismertebb szurdokvölgyében, a Békás-szorosban.
5. nap: Utazás Kolozsvárra, Erdély történelmi központjának felkeresése: Szent Mihály templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Házsongárdi temető. Érkezés Budapestre az esti órákban.
EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• egy helyi magyar iskola/gyermekotthon
meglátogatása
• táncház
• hagyományőrző előadás
• Erdély ismereti vetélkedő

A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.