Emlékút az 1000 éves határ mentén

1.nap: Kora reggel indulás Budapestről. Rövid megálló Nagyváradon, a püspöki székesegyháznál (Szent László hermája és szobra, püspöki palota, Kanonok-sor), majd séta a belvárosban: régi magyar-zsidó paloták, Fekete Sas palota, Városháza, Körös-part. Fotószünet Királyhágón, a történelmi Erdély határán. Látogatás Bánffyhunyadon, a református templom felkeresése. Este a szállás elfoglalása Kolozsvár környékén.
2. nap: Látogatás a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helyszínére, Parajdra. Utazás a székely kerámiák élő múzeumfalujába, Korondra, ahol lehetőség nyílik egy fazekasműhely meglátogatására is. Farkaslakán, Tamási Áron szülőházának megtekintése, valamint a Tamási emlékmű felkeresése, és az író sírjánál koszorúzási lehetőség. Új szállás elfoglalása Csíkcsomortán.
3. nap: Reggeli után látogatás egy csángó faluba, Pusztinára, amely Moldva legfiatalabb magyar települése. A Magyar Házban kézműves foglalkozás és hagyományőrző előadás meghallgatása. Utazás a Gyimesbe, az 1000 éves határhoz: Rákóczi-vár, a régi vámház és az egykori határkő. Városnézés Csíkszeredán, Hargita megye székhelyén: Városháza, Milleniumi templom, Mikó-vár. Megálló Erdély leghíresebb búcsújáróhelyén, a csíksomlyói kegytemplomban. Utazás vissza a szálláshelyre.
4. nap: Séta Erdély egyik legszebb torlasz tava, a Gyilkos-tó körül, majd kirándulás a Kárpátok legismertebb szurdokvölgyében, a Békás-szorosban. Városnézés Gyergyószentmiklóson: örmény katolikus templom, Tarisznyás Márton Múzeum.
5. nap: Utazás Kolozsvárra, Erdély történelmi központjának felkeresése: Szent Mihály templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Házsongárdi temető. Látogatás Körösfőn, az egyik leglátványosabb kalotaszegi templomban. Érkezés Budapestre a késő esti órákbanEGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• Egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Táncház
• Kézműves foglalkozás
• Erdély ismereti vetélkedők
A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás és programok árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.