Felvidék természeti és kulturális kincsei

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és legjelentősebb műemlékében, a Duna és a Vág összefolyásánál épült komáromi erődben. Séta Gútán, a Kis-Duna régi medrénél: reformkori hajómalom és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Az ártéri erdők természetvilágának tanulmányozása. Látogatás a deáki románkori Nagyboldogasszony-templomban. Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.
2. nap: Délelőtt utazás Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélyához, a mesés bajmóci várkastélyhoz. Egykor királyi vár, majd a leghíresebb magyar nemesi családok birtokolták, például: Csák Máté, Thruzók, végül közel 300 évre a Pálffyak. A várkastély parkjába található Mátyás király híres, 12,5 m kerületű 600 éves bajmóci hársfája is. A várkastély megtekintésének része a vár alatti cseppkőbarlang meglátogatása is, mely össze van kapcsolva a 26 méter mély várkúttal. Látogatás a Malonyai Arborétumban, mely a Felvidék egyik leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, főképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétuma. Világviszonylatban is egyedi a park, mert ilyen gyűjtemény, hasonló klimatikus feltételekkel nem létezik. Utazás Szlovákia harmadik legnagyobb városába, Nyitrára. Séta a várnegyedben a püspöki palota és a székesegyház érintésével. Városnéző séta Nyitra belvárosában, Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.
3. nap: Reggeli után utazás a Kis-Kárpátok legszebb erődítményéhez, a Pálffy család ősi fészkéhez, Vöröskő várához: középkori kiállítások: fegyvergyűjtemény, bútorok, festmények megtekintése. Városnéző séta Nagyszombat történelmi központjában: Várostorony, Egyetemi Templom megtekintése.
4. nap: Indulás Jókára. A Közép-Európában egyedülálló technikai műemlék, a háromszintű cölöpös famalom megtekintése. Délután utazás Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. Látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Érkezés Budapestre az esti órákban.
INGYENES PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• Egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Felvidék-ismereti vetélkedők
• Részvétel egy magyar szentmisén


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.