Felvidék természeti és kulturális kincsei

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és legjelentősebb műemlékében, a Duna és a Vág összefolyásánál épült komáromi erődben. Séta Gútán, a Kis-Duna régi medrénél: reformkori hajómalom és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Az ártéri erdők természetvilágának tanulmányozása. Látogatás a deáki románkori Nagyboldogasszony-templomban. Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Délelőtt utazás Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélyához, a mesés bajmóci várkastélyhoz. Egykor királyi vár, majd a leghíresebb magyar nemesi családok birtokolták, például: Csák Máté, Thruzók, végül közel 300 évre a Pálffyak. A várkastély parkjába található Mátyás király híres, 12,5 m kerületű 600 éves bajmóci hársfája is. A várkastély megtekintésének része a vár alatti cseppkőbarlang meglátogatása is, mely össze van kapcsolva a 26 méter mély várkúttal. Látogatás a Malonyai Arborétumban, mely a Felvidék egyik leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, főképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétuma. Világviszonylatban is egyedi a park, mert ilyen gyűjtemény, hasonló klimatikus feltételekkel nem létezik. Utazás Szlovákia harmadik legnagyobb városába, Nyitrára. Séta a várnegyedben a püspöki palota és a székesegyház érintésével. Városnéző séta Nyitra belvárosában, este a szállás elfoglalása, szabadprogram.

3. nap: Reggeli után utazás a Kis-Kárpátok legszebb erődítményéhez, a Pálffy család ősi fészkéhez, Vöröskő várához: középkori kiállítások: fegyvergyűjtemény, bútorok, festmények megtekintése. Városnéző séta Nagyszombat történelmi központjában: Várostorony, Egyetemi Templom megtekintése.

4. nap: 2019-es esztendőt II. Rákóczi Ferenc-emlékévvé nyilvánították. E jeles eseményre emlékezve a program részeként ellátogatunk Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. A városnéző séta során megtekintésre kerül az un. Rákóczi ház, mely a Rákócziak úri lakóháza volt, ahol a híres fejedelem minden alkalommal, ha Bécsbe ment, családját itt hagyta hátra. Ezt követően látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.