Felvidék technikai és tudományos öröksége

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és a legjelentősebb műemlékében, a komáromi erődben. Jó idő esetén rövid városnézés Komáromban. Vizsgálódás Ógyallán (Konkoly-Thege Miklós híres 140 éves obszervatóriuma, a legnagyobb magyar csillagász síremléke). Utazás tovább Gútára, a Kis-Duna régi medréhez, a reformkori hajómalom műszaki műemlékének és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Este a szállások elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Reggel után az UNESCO Világörökségéhez tartozó Selmecbányára. Látogatás a középkori bányák fölött létesített Szabadtéri Bányászati Múzeumban: bányászati módszerek-berendezések, megszűnt bányai munkák, régi és újabb technikák megismerése. Indulás Besztercebányára: séta a Felvidék legszabb főtéren, városnézés és szabadprogram.

3. nap: 2019-es esztendőt II. Rákóczi Ferenc-emlékévvé nyilvánították. E jeles eseményre emlékezve a program részeként ellátogatun Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. A városnéző séta során megtekintésre kerül az un. Rákóczi ház, mely a Rákócziak úri lakóháza volt, ahol a híres fejedelem minden alkalommal, ha Bécsbe ment, családját itt hagyta hátra. Ezt követően látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várnál és az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, Prímási Palota, Óvárosháza, Új-híd. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.