Felvidék technikai és tudományos öröksége

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és legjelentősebb műemlékében, a komáromi erődben. Jó idő esetén rövid városnézés Komáromban. Vizsgálódás Ógyallán (Konkoly-Thege Miklós híres 140 éves obszervatóriuma, a legnagyobb magyar csillagász síremléke). Utazás tovább Gútára, a Kis-Duna régi medréhez, a reformkori hajómalom műszaki műemlékének és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Este a szállások elfoglalása, szabadprogram.
2. nap: Reggeli után látogatás Körmöcbányán: várnegyed, Szent Katalin templom, a Pénzérmék és Érmék Múzeuma vagy a Pénzverde megtekintése (Nyitva tartástól függő programok). Utána utazás az UNESCO Világörökségéhez tartozó Selmecbányára. Látogatás a középkori bányák fölött létesített Szabadtéri Bányászati Múzeumban: bányászati módszerek-berendezések, megszűnt bányai munkák, régi és újabb technikák megismerése. Indulás Besztercebányára, rövid séta a főtéren, városnézés, szabadprogram.
3. nap: Reggeli után indulás Jókára. A Közép-Európában egyedülálló technikai műemlék, a háromszintű cölöpös famalom megtekintése. Utazás Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére Pozsonyba. Látogatás a koronázásoknak helyt adó Szent Márton-dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várnál és az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, Prímási Palota, Óvárosháza, Új-híd. Érkezés Budapestre az esti órákban.


EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• Egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Felvidék-ismereti vetélkedők
• Részvétel egy magyar szentmisénA részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.