Felvidék technikai és tudományos öröksége

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és a legjelentősebb műemlékében a komáromi erődben. Vizsgálódás Ógyallán (Konkoly-Thege Miklós híres 140 éves obszervatóriuma, a legnagyobb magyar csillagász síremléke). Utazás tovább Gútára, a Kis-Duna régi medréhez, a reformkori hajómalom műszaki műemlékének és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Este a szállások elfoglalása, szabadprogram.
2. nap: Reggel indulás Besztercebányára (rövid séta a főtéren), majd látogatás Körmöcbányán: várnegyed, Szent Katalin templom, a Pénzérmék és Érmék Múzeuma (a világhírű bányavárosi pénzverde története, egyedülálló pénzgyűjtemény stb.). Utána utazás az UNESCO Világörökségéhez tartozó Selmecbányára. Látogatás a középkori bányák fölött létesített Szabadtéri Bányászati Múzeumba: bányászati módszerek-berendezések, megszűnt bányai munkák, régi és újabb technikák megismerése.
3. nap: Indulás Jókára. A Közép-Európában egyedülálló technikai műemlék, a háromszintű cölöpös famalom megtekintése. Utazás Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére Pozsonyba. Látogatás a koronázásoknak helyt adó Szent Márton-dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várnál és az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, Prímási Palota, Óvárosháza, Új-híd,. Exkluzív látogatás az 1856-ban létrejött Gázművek múzeumában (Pozsony különlegességei a gázlámpáktól a gázturbinákig). Érkezés Budapestre az esti órákban.


EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• kézműves foglalkozások
• Felvidék-ismereti vetélkedők
• egy helyi magyar iskola meglátogatása
• ügyességi vetélkedők, sportprogramok.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás és programok árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.