Természetjárás Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és legjelentősebb műemlékében, a Duna és a Vág összefolyásánál épült komáromi erődben. Séta Gútán, a Kis-Duna régi medrénél: reformkori hajómalom és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Az ártéri erdők természetvilágának tanulmányozása. Utazás a Csallóköz szívébe, a dunaszerdahelyi Csallóköz Múzeumhoz. Ismerkedés Európa legnagyobb szárazföldi szigetét bemutató néprajzi, történelmi és természetrajzi gyűjteményével. Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.
2. nap: Délelőtt látogatás a kistapol-csányi vadaskertben, a Felvidék egyetlen európai bölényrezervátumában. Utána utazás a malonyai arborétumba, az egyik leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, főképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétumba. Világviszonylatban is egyedi a park, mert ilyen gyűjtemény hasonló klimatikus feltételekkel nem létezik. Városnéző séta Szlovákia harmadik legnagyobb városában, Nyitrán: várnegyed: püspöki palota és székesegyház. Este a szállás elfoglalása.
3. nap: Reggeli után utazás a Kis-Kárpátok legszebb erődítményéhez, a Pálffy család ősi fészkéhez, Vöröskő várához: középkori kiállítások: fegyvergyűjtemény, bútorok, festmények. Délután utazás Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. Látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Érkezés Budapestre az esti órákban.INGYENES PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• kézműves foglalkozás
• Felvidék a vetélkedő
• egy helyi magyar iskola meglátogatása
• táncház
• tábortűz


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás és programok árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.