Természetjárás Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom, Szlovákia legnagyobb fából készített betlehemének megtekintése (nyitva tartástól függő program). Délután utazás Besztercebányára. Séta a főtéren: Mátyás-ház, Óratorony, Thurzó-ház megtekintése. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.
2. nap: Reggeli után kirándulás a Magas-Tátrába. Első megálló a Tátra alatt elhelyezkedő Ótátrafüreden. Innen a tátrai siklóvasúttal lehet megközelíteni a Tarajka turistacélpontot. A Tarajkától gyalogtúra a híres Tar-pataki vízesésekhez. Az egymás fölött, egymáshoz közel elhelyezkedő vízesések a zuhatagok összetett rendszerét alkotják. A túra után utazás a Csorba-tóhoz: séta a tó körül, fakultatív kirándulási lehetőség a Poprádi-tóhoz. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.
3. nap: Reggeli után utazás Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű várrom-együtteséhez, a Szepesi várhoz, mely szerepel az UNESCO Világörökség listáján. Délután látogatás Kassán, Szlovákia második legnagyobb városában. A főtéren található monumentális, gótikus Szent Erzsébet dóm megtekintése, melynek kriptájában található Rákóczi fejedelem sírja, majd látogatás a Rodostó házban. Érkezés Budapestre az esti órákban.INGYENES PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• Ügyességi vetélkedők
• Sportprogram
• Felvidék-ismereti vetélkedők


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.