Természetjárás Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom, Szlovákia legnagyobb fából készített betlehemének megtekintése (nyitva tartástól függő program). Délután utazás Besztercebányára. Séta a főtéren: Mátyás-ház, Óratorony, Thurzó-ház megtekintése. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Reggeli után kirándulás a Magas-Tátrába. Első megálló a Tátra alatt elhelyezkedő Ótátrafüreden. Innen a tátrai siklóvasúttal lehet megközelíteni a Tarajka turistacélpontot. A Tarajkától gyalogtúra a híres Tar-pataki vízesésekhez. Az egymás fölött, egymáshoz közel elhelyezkedő vízesések a zuhatagok összetett rendszerét alkotják. A túra után utazás a Csorba-tóhoz: séta a tó körül, szabad program. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: 2019-es esztendőt II. Rákóczi Ferenc-emlékévvé nyilvánították. Tisztelettel adózva Rákóczi előtt ezen a napon látogatást teszünk Kassára. Látogatás Közép-Európa monumentális gótikus templomában, a Szent Erzsébet dómban, melyben megtalálható Rákóczi fejedelem sírja. Látogatás a Rodostó-házban, amely Rákóczi-emlékhely, hisz annak a háznak az utánzata, ahol a fejedelem 1720 és 1735 között száműzetésben élt, és halt meg. Utána városnézés. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.