Felvidéki bányavárosok, Szepesség és Gömör

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás, az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom. Látogatás a Szabadtéri Bányászati Múzeumban. Városnéző séta a Felvidék legszebb főterén, Besztercebánya belvárosában. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Délelőtt városnézés Rimaszombatban: Tompa Mihály és Petőfi Sándor szobor megtekintése, költészetük felidézése, koszorúzási lehetőség. Utazás a füleki várhoz, ahol a hívek Thököly Imrét Magyarország királyává kiáltották ki.

3. nap: Reggeli után utazás Betlérre: az Andrássy-kastély megtekintése, majd séta a kastély parkjában. Városnézés Lőcsén: Szt. Jakab templom, Harangtorony, Városháza. Délután látogatás Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű várrom-együtteséhez, a Szepesi várhoz, mely szintén szerepel az UNESCO Világörökség listáján.

4. nap: 2019-es esztendőt II. Rákóczi Ferenc-emlékévvé nyilvánították. Tisztelettel adózva Rákóczi előtt ezen a napon látogatást teszünk Kassára. Látogatás Közép-Európa monumentális gótikus templomában, a Szent Erzsébet dómban, melyben megtalálható Rákóczi fejedelem sírja. Látogatás a Rodostó-házban, amely Rákóczi-emlékhely, hisz annak a háznak az utánzata, ahol a fejedelem 1720 és 1735 között száműzetésben élt, és halt meg. Utána városnézés. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.