Hunyadiak nyomában Délvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás a Vajdaság Autonóm Tartomány fővárosába, Újvidékre. Séta a belvárosban (városháza, Katolikus Porta, Püspöki Palota). Rövid megálló a „bevehetetlen” péterváradi erődnél (séta a várban, az óratorony felkeresése). 1463-ban Péterváradon tartották azt az országgyűlést, melyen Mátyás király a Velencei Köztársasággal szövetséget kötött a Török Birodalom ellen. Este a szálláshely elfoglalása.
2. nap: Reggeli után utazás az egykori Nándorfehérvárra, a mai Belgrádba. A nap csúcspontja a Duna-Száva torkolatánál épült vár meglátogatása: Hunyadi János győzelmi emlékművének felkeresése, séta a falak és bástyák között. Rövid megálló Zimonyban, Hunyadi János halálának színhelyén. A millenniumi Hunyadi-torony megtekintése.
3. nap: Reggeli után látogatás a jó állapotban lévő szendrői várnál. A vesztes rigómezei csata után itt tartotta fogva Brankovics György, szerb despota Hunyadi János kormányzót. Séta Európa legnagyobb, mára nagyrészt megkötött homoksivatagában, a delibláti homok pusztában. Látogatás Versecen, a Schulek Frigyes által tervezett templomban. Rövid városnézés.
4. nap: Utazás Csantavérre, az egykori Szilágyi Erzsébet birtokra, a falu jelképének számító templom megtekintése. Megálló a gyógyhatású termálvízéről híres Palicsi-tó partján. Séta a szecessziós fürdőépületek, villák között. A területet 1462-ben Mátyás király ajándékozta édesanyjának. Érkezés Budapestre az esti órákban.


EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• Egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Hunyadiak kora ismereti vetélkedő
• Délvidék ismereti vetélkedő
• TáncházA részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.