Kárpátalja népművészete

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Utazás a kárpátaljai magyarok szellemi és kulturális központjába, Beregszászra: Bethlen-kastély(Bereg-vidéki Múzeum), egykori Úri Kaszinó, Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Kárpátaljai Magyar Főiskola. Látogatás Nagyberegen, a beregi szőttes otthonában. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Rövid kitérő Benére, a 7 vezér fafaragott szobrának megtekintése. Látogatás Csetfalván a Kárpát-medence talán legszebb és legkülönlegesebb reneszánsz, fakazettás mennyezetű református templomában. Utazás Nagyszőlősre, ahol a gyermek Bartók Béla az első nyilvános sikerét érte el, valamint itt élt Perényi Zsigmond 1848-49-es szabadságharc mártírja. Séta a városban: Perényi-kastély, Ferences kolostor, katolikus templom, Vármegyeháza, Perényi Zsigmond és Bartók Béla szobra.

3. nap: Városnézés Munkácson, Munkácsy Mihály szülővárosában. Látogatás a várban, ahol egy néprajzi kiállítás mutatja be a kárpátaljai magyar népviselet jellemzőit. Séta a belvárosban: Városháza, Munkácsy emléktábla, Rákócziház. Utazás a Vereckei-hágóra, a millecentenáriumra állított emlékmű megtekintése.

4. nap: Látogatás Tiszafarkasfalvára, a Tiszaháti Tájmúzeumba, Kárpátalja egyetlen szabadtéri magyar néprajzi múzeumába. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is. A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.