Kárpátalja legendás várai

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, hisz Munkácson vár a városnéző séta. Városháza, Munkácsy emlékek, stb. és Kárpátalja leghíresebb várát sem hagyjuk ki. A várhoz kapcsolódó legenda szereplői Korjatovics Tódor herceg, az „öreg torony” alatti mély kút és maga Belzebub is. Este a szállás elfoglalása.
2. nap: Utazás a nevickei vár romjaihoz, melyhez rögtön egy legenda is adott. Szerelmi viszály és toronyba zárt királyleány kapott szerepet, de hagy némi kívánnivalót maga után a végkifejlet. Városnézés Kárpátalja „fővárosában”, Ungváron, amely a monda tekintetében szintén nem marad parlagon. Főszerepben egy híres lovag, s lánya, valamint egy kényúr, ki szemet vetett a várra. Elcsábította a leány szívét, ki apja titkait óvatlanul elfecsegé. A komorna hallva az árulást, rögvest szólt a lovagnak, mire az a lányát a várpincébe falazta. Itt sincs boldog végzet, de a város szépsége kárpótol érte.
3. nap: Utolsó állomás a kárpátaljai magyarság központja, Beregszász, mely létrejöttének regéjét rímekbe szedte Tompa Mihály. Bethlen-kastély, római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, Magyar Nemzeti Színház, Királyi Törvényszék, s ki nem hiszi, saját maga nézzen szét!

EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Kárpátalja ismereti vetélkedő
• ismerkedés a szálláshely gazdaságával
• táncház, tábortűz, sportprogramokA részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.