Kárpátalja legendás várai

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, első megálló Munkácson ahol városnéző séta. Városháza, Munkácsy emlékek, stb. és Kárpátalja leghíresebb várát sem hagyjuk ki. A várhoz kapcsolódó legenda szereplői Korjatovics Tódor herceg, az „öreg torony” alatti mély kút és maga Belzebub is. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás a nevickei vár romjaihoz, melyhez rögtön egy legenda is adott. Szerelmi viszály és toronyba zárt királyleány kapott szerepet, de hagy némi kívánnivalót maga után a végkifejlet. Városnézés Kárpátalja „fővárosában”, Ungváron, amely a monda tekintetében szintén nem marad parlagon. Főszerepben egy híres lovag, s lánya, valamint egy kényúr, ki szemet vetett a várra. Elcsábította a leány szívét, ki apja titkait óvatlanul el fecsegé. A komorna hallva az árulást, rögvest szólt a lovagnak, mire az a lányát a várpincébe falazta. Itt sincs boldog végzet, de a város szépsége kárpótol érte.

3. nap: Utolsó állomás a kárpátaljai magyarság központja, Beregszász, mely létrejöttének regéjét rímekbe szedte Tompa Mihály. Bethlenkastély, római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, Magyar Nemzeti Színház, Királyi Törvényszék, s ki nem hiszi, saját maga nézzen szét! Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.