Körutazás Kárpátalján

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Városnézés a kárpátaljai magyarság központjában, Beregszászon: Bethlen-kastély (Beregvidéki Múzeum), római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, ami a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme), Királyi Törvényszék, Magyar Nemzeti Színház. Este a szálláshely elfoglalása.
2. nap: Látogatás a viski református templomnál és a haranglábnál. Técsőn a református templom, a Kossuth-szobor, és a Hollósy-szobor megtekintése. Szabadidő Huszton vagy jó idő esetén séta a várromhoz.
3. nap: Látogatás az Ung völgyében található nevickei vár romjaihoz. Városnézés Kárpátalja „fővárosában”, Ungváron: vár, a helyi népi építészetet bemutató skanzen, görög katolikus székesegyház. Séta az Ung folyó partján. Vásárlási lehetőség és szabadprogram a belvárosban.
4. nap: Reggeli után városnéző séta Munkácson, Kárpátalja leghíresebb városában: Városháza, Munkácsy Mihály emlékek. Látogatás a nemrég felújított monumentális várban, ahonnan szép kilátás nyílik a Latorca völgyére. Utazás Szolyvára, a malenykij robot több tízezer kárpátaljai magyar áldozatának emlékére állított mementópark megtekintése. Koszorúzási lehetőség az áldozatok emlékfalánál. Továbbutazás a Vereckei-hágóra: a millecentenáriumra állított, 2008-ban befejezett, felújított emlékmű meglátogatása. Az út a Vereckei-szoroson vezet tovább. Pillantás az Árpád-vonal egy bunkerének maradványára. Polenán kóstolási lehetőség a helyi Margitvízből (ásványvízforrás). Vissza a szállásra.
5. nap: A tiszaújlaki turul emlékmű megtekintése, majd a látogatás a híres sóháznál (itt történt a Rákóczi–szabadságharcot kirobbantó esemény, mikor Esze Tamás embereivel elfoglalta az épületet). A Kárpát-medence talán legszebb és legkülönlegesebb templomainak megtekintése Csetfalván: reneszánsz, fakazettás mennyezetű református templom; organikus építészet jegyeit viselő görög-római katolikus templom. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• kézműves foglalkozások
• Kárpátalja-ismereti vetélkedők
• egy helyi magyar iskola meglátogatása
• előadás helyi szokásokról és gasztronómiáról
• tábortűz
• ügyességi vetélkedők
• sportprogramok.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás és programok árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.