Magyar mágnások Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás a malonyai arborétumban. A jeli arborétum létrehozójának, a „virágos grófnak“, báró Ambrózi-Migazzi Istvánnak munkája a malonyai botanikus kert alapítása is. A Felvidék leggazdagabb és legértékesbb idegen eredetű, legfőképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétuma. Utazás Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélyához, a mesés bajmóci várkastélyhoz. Egykor királyi vár, majd a leghíresebb magyar nemesi családok birtokolták, például: Csák Máté, Thurzók, végül közel 300 évre a Pálffyak. A várkastély parkjában található Mátyás király híres, 12,5 m kerületű 600 éves bajmóci hársfája is. A várkastély megtekintésének része a vár alatti cseppkőbarlang meglátogatása is, mely össze van kapcsolva a 26 méter mély várkúttal. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.
2. nap: Reggeli után utazás, az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom. Látogatás a Kamaraházban (Bányászati Múzeum) vagy a Szabadtéri Bányászati Múzeumban (nyitva tartástól függő programok). Utazás Körmöcbányára, Károly Róbert szabad királyi városába: Séta a várnegyedhez, a főtéren álló Szentháromság-szobor és a Szent Katalin templom megtekintése. Városnéző séta a Felvidék legszebb főterén Besztercebánya belvárosában: Mátyás-ház (egykori királyi szálláshely), Mária-szobor, Óratorony, Thurzó-ház.
3. nap: Délelőtt városnézés Rimaszombatban: Tompa Mihály és Petőfi Sándor szobrainak megtekintése, költészetük felidézése. Utazás a füleki várhoz, ahol a hívek Thököly Imrét Magyarország királyává kiáltották ki.
4. nap: Látogatás a Dobsinai-jégbarlangban vagy a Martonházi-aragonitbarlangban. (Nyitva tartástól függő programok, mivel a barlangok az év bizonyos időszakaiban zárva tartanak.) Utazás Betlérre – Andrássy-kastély megtekintése, majd séta a kastély parkjában.
5. nap: Utazás a történelmi Magyarország leggazdagabb településére, Szlovákia második legnagyobb városába, Kassára: Látogatás Közép-Európa monumentális gótikus templomában, a Szent Erzsébet dómban, melyben megtalálható Rákóczi fejedelem sírja. Látogatás a Rodostó-házban, majd városnézés. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• Egy helyi magyar iskola meglátogatása
• Felvidék-ismereti vetélkedők
• Táncház


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás, programok és a baleset-, betegség-,
poggyászbiztosítás árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.