Máramaros kulturális értékei

1. nap: Utazás a gyönyörű fekvésű Nagybányára, a magyar impresszionista festők városába: főtér, barokk Szentháromság templom, látogatás a nagybányai festők múzeumában vagy az Ásványmúzeumban. Délután érkezés a kicsiny színmagyar településre, Koltóra: a XVIII. századi Teleki Kastély megtekintése. A kastélyban múzeum működik, ahol a forradalomról és Teleki mellett Petőfi Sándorról is sokat megtudhatunk. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás Desze faluba, ahol Máramaros egyik legrégebbi fatemploma található. Ezt követően látogatás a barcánfalvi kolostorhoz, melynek temploma 62 méteres magasságával Erdély egyik legmagasabb fatemploma. Délután kirándulás a Bódi-tó környékére. A tó partján lehetőség nyílik közösségi játékokra is (számháború, adj király katonát, stb.)

3. nap: Rövid városnézés Máramarosszigeten, mely megőrzött még valamit az egykori monarchiabeli hangulatából, gazdagságából: 1848-as emlékmű, Leövey Klára emlékoszlop, Hollósy Simon szülőháza. Látogatás a már nevében is különleges szaploncai vidámtemetőben. Nem véletlen a „vidám” elnevezés, errefelé ugyanis a családok vidám versikékkel és humoros festett képekkel búcsúztatják elhunyt hozzátartozóikat. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.