A Muravidék és Muraköz

1. nap: Reggel indulás Budapestről. Látogatás Varasdon, ami a török veszély idején Horvátország fővárosa volt a veszélyeztetettebb Zágráb helyett. Városnéző séta a központban: Főtér, városháza, katedrális, Nemzeti Színház. Látogatás az egykori Cillei-Erdődy várban (várostörténeti múzeum). Kitérő Lepoglava pálos kolostorához, melynek templomában helyezték örök nyugalomra Hunyadi Mátyás fiát, Corvin Jánost. Este a szállás elfoglalása Maribor közelében.

2. nap: Reggeli után Ptujska Gora kegytemplomának megtekintése, aminek legnagyobb éke a főoltáron lévő Mária dombormű. Szűz Mária oltalmazó palástja alatt látható Zsigmond király és Cillei Frigyes alakja. Délután látogatás a Cillei család ősi fészkéhez, Celje várához (középkori kiállítások: fegyvergyűjtemény, bútorok, festmények). Városnézés Mariborban, a „Dráva gyöngye“ központjában: városháza, katedrális, kastély, 400 éves szőlőtőke.

3. nap: Reggeli után utazás a nagytótlaki Árpád-kori körtemplomhoz. Ezt követően a lendvai vár megtekintése (Muravidék életét bemutató múzeum, fegyverkiállítás, lepkegyűjtemény). Érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.