Erdély népművészete

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Megálló Nagyváradon – székesegyház, Szent László-szobor, kanonoksor, belvárosi régi nemesi paloták, Holdas-templom, szigligeti színház, Körös-part. Utazás a Partiumból Erdélybe. Fotószünet Királyhágón, a történelmi Erdély határán. Kalotaszentkirályon Ady-emlékművénél megemlékezés nagy költőnkről. Szállás elfoglalása Kalotaszegen.

2. nap: Látogatás a magyarvalkói református templomban, ami a tájegység szimbóluma és talán a legimpozánsabb fazsindelyes műemléke. Magyarvistán egy vistai tisztaszoba felkeresése, bepillantás a helyi népviselet titkaiba. Megálló Körösfőn, mely népdalaival került be a magyar kulturális örökség kincsei közé.

3. nap: Válaszúton, a Kallós Zoltán néprajzi gyűjtemény megtekintése. Utazás Székre, a Mezőség legjelentősebb magyar néprajzi központjába. Látogatás a fonott kerítéssel körülvett széki tájházban, amelyet régi széki bútorokkal és szőttesekkel rendeztek be.

4. nap: Városnézés Erdély fővárosában, a „Kincses Kolozsvár”-on: Szent Mihály-templom, Mátyás király szobra és szülőháza, a Főtér impozáns házai, arisztokrata rezidenciái. Házsongárdi temető (a leghíresebb erdélyi művészek, polihisztorok tudósok stb. sírjai), melyben hagyományos kopjafás sírokat is találunk. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.