Természeti értékeink a Partiumban

1. nap: Reggel indulás Budapestről. Megálló Nagyváradon – székesegyház, Szent László-szobor, Kanonok-sor, belvárosi szecessziós bérpaloták, Holdas-templom, Szigligeti Színház, Körös-part. Látogatás a várasfenesi „módos paraszti házban”, azaz a tájházban. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Kirándulás a lenyűgöző látványt nyújtó, 1200 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő Pádis-fennsíkon. Barangolás a karsztfennsíkra jellemző domborzati elemek táján: víznyelők, sziklaszurdokok, vízesések. (Rossz idő esetén látogatás a ritkaságnak számító Farcu Kristálybarlangban.) Délután látogatás Magyarremetén, a falu Árpádkori templomában, melynek falán több freskót is láthatunk többek között Szent Lászlóról, Szent Istvánról és Szent Imréről.

3. nap: Látogatás a Király-erdő délkeleti részén fekvő Mézgedicseppkőbarlangban. A barlang legnagyobb különlegessége, hogy három emelete van, melyek egymás fölött keresztben húzódnak, emellett a barlangból ered a Meziád-patak is. Utazás Nagyszalontára, Arany János szülőfalujába: „Csonka-torony” – Arany János Emlékmúzeum és szobra. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.