Petőfi erdélyi körutazása

1. nap: Indulás Budapestről. Utazás a Partium legnagyobb magyar többségű településére, Nagykárolyba. Séta a belvárosban: Károlyi- kastély, volt piarista templom, egykori vármegyeháza, a régi Arany Szarvas fogadó (itt lakott Petőfi és a városban ismerkedett meg Teleki Sándor gróffal). Látogatás a kicsiny színmagyar településen Koltón, a helyi Teleki-kastélyban, ahol a forradalom és Teleki mellett Petőfiről, az itt töltött mézesheteiről is sokat megtudhatunk. Itt állt híres somfája, mely alatt lírai költeményei születtek. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Városnézés a kincses Kolozsváron: Szent Mihály-templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Farkas utcai templom, Házsongárdi temető. Petőfi többször is megfordult a városban ifjú házasként, majd Bem parancsára 1849 márciusában katonaként. Továbbutazás Erdély szívébe, Marosvásárhelyre: Kultúrpalota, Teleki Téka – Bolyai Múzeum, Teleki-ház – Petőfi-dombormű. Este az új szálláshely elfoglalása.

3. nap: A fehéregyházi Petőfi- szobor és a honvédek turulmadaras obeliszkjének megkoszorúzása. Egykori harcostársai itt látták utoljára élve Petőfit és valószínűleg itt is nyugszik híres költőnk. Városnéző séta az Unesco világörökség listáján is szereplő Segesváron: Kolostorés Vártemplom, Óratorony, Fedett lépcső, Drakula szülőháza.

4. nap: Utazás Temesvárra, ahol Petőfit őrnaggyá nevezték ki. Városnéző séta az óvárosban: Dóm tér, Szentháromság-szobor, Korzó. Érkezés Budapestre a késő esti órákban


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.