II. Rákóczi Ferenc öröksége Kárpátalján

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Városnézés a kárpátaljai magyarság központjában, Beregszászon: Bethlen- Rákóczi-kastély (Bereg-vidéki Múzeum), Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, ami a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme), Királyi Törvényszék, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Illyés Gyula és Petőfi Sándor szobra, Magyar Nemzeti Színház. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Városnéző séta Munkácson, Kárpátalja leghíresebb városában: Városháza, Rákóczi-kastély (Fehér-ház), Munkácsy Mihály emlékek. Látogatás a várban, melyet Zrínyi Ilona két éven keresztül védelmezett a császári ostromlókkal szemben. Kilátás a Latorca völgyére. Látogatás a beregszentmiklósi várnál, ahol vadászatai során többször megfordult a nagyságos fejedelem. A szatmári békekötés előtt hazai földön itt aludt utoljára.

3. nap: Nevickén a pogány leány várának felkeresése. Városnézés Ungváron: vár (amit Rákóczi 1704- 11 között birtokolt), skanzen, görög katolikus székesegyház, korzó. Séta az Ung partján, Európa leghosszabb hársfasora mentén.

4. nap: A tiszaújlaki turul emlékmű megtekintése, majd látogatás a híres sóházban: itt történt a Rákóczi– szabadságharcot kirobbantó esemény, mikor Esze Tamás embereivel elfoglalta az épületet. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.