Székelyföldi tudósaink – a Bolyaiak útján

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Rövid megálló Bihar megye központjában, Nagyváradon. A vár megtekintése, ahol Bolyai János 1826-30 között a vár korszerűsítésének munkálatait irányította. Fotószünet Király-hágón, a történelmi Erdély határán. Séta Kolozsváron, Bolyai János szülővárosában: Szent Mihály-templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Házsongárdi temető, valamint az egykoron apáról és fiúról, Bolyai Farkasról és Jánosról elnevezett Babes-Bolyai Tudományegyetem. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Jó idő esetén gyalogos kirándulás a Tordai-hasadékban. Városnézés Erdély legnagyobb magyar közösségének városában, Marosvásárhelyen: Kultúrpalota (homlokzatán Bolyai Farkas és János arcképe), Teleki Téka – Bolyai Múzeum Bolyai János kéziratos hagyatékával, a két Bolyai szobra. Új szállás elfoglalása.

3. nap: Látogatás a világhírű parajdi sóbányában (utazás autóbusszal a föld alá, tárnák, kápolna, székelyföldi kiállítás, játszótér stb.). Utazás a székely kerámiák élő múzeumfalujába, Korondra. Vásárlási lehetőség a helyi mesterek fazekas munkáiból. Séta a híres fürdő- és üdülőhelyen, Szovátán. A Medvetó a világ legnagyobb és Európa egyetlen heliotermikus tava. Utazás vissza a szállásra.

4. nap: Kora reggel indulás Bolyára, a család ősi fészkéhez: emlékkiállítás, Bolyai Farkas és János szobra. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.