Szlavónia és Bácska magyar emlékei

1. nap: Reggel indulás Budapestről. Első rövid megálló a bellyei Savoyai-kastélynál. Tervezője valószínűleg Hildebrand, aki a bécsi Belvedere palota alkotója is. Jelenleg a kastély erdészeti hivatalnak ad otthont. Érkezés Szlavónia gazdasági és kulturális központjába, Eszékre. Séta az óvárosban: Főtér, ferencesek kolostora, katedrális, vár. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után utazás Diakovárra, a Szent Péter katedrálist megtekintése, majd látogatás a híres lipicai lovakat bemutató méneshez. Utazás Vukovárra, a hősi temető megtekintése, megemlékezés a délszláv háború magyar áldozatairól.

3. nap: Utazás Újlakra. Kapisztrán János nem sokkal a nándorfehérvári diadal után pestis áldozata lett. Betegágyán, az újlaki ferences kolostorban maga a király, V. László is meglátogatta. Kápolnája a vár oldalában áll. Határátlépés Szerbiába. Városnéző séta Szabadkán, mely Trianonig a harmadik legnépesebb magyar város volt: Reichl palota, Korzó, városháza. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhető összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépődíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.