Természetjárás Tündérországban

1. nap: Reggel indulás Budapestrõl. Városnézés Nagyváradon: Köröspart, Püspöki Palota, Kanonok sor, Püspöki Székesegyház, Szent László- szobor, Szent László csatabárdja és hermája. A legenda szerint, amikor Szent László koporsóját Nagyvárad felé szállították, az éjszakai pihenés után a közeli templomdombról a halottas szekér lovai maguktól megindultak Nagyvárad felé. Rövid kirándulás a Sebes-Körös völgyében, a sonkolyosi kilátóhoz. Fotószünet Király-hágón, Erdély kapujában. Szállás elfoglalása.

2. nap: Kirándulás a felszíni erózióval létrejött sziklaképzõdmények között, a Sárkányok kertjében. A legenda szerint élt egyszer egy szép pásztorleány, akibe beleszeretett a vadász. Szerelmüket nem nézte jó szemmel a gazda, aki a lányát a vadásznak szánta. Egyszer, amikor a pásztorleány és a vadászlegény beszédbe elegyedett, a juhok szétszéledtek, és a tilalmasban kezdtek legelni. A gazda, amikor észrevette ezt, elátkozta a pásztorleányt, mire az azon nyomban kõvé vált a juhaival együtt. A kertszikláinak árnyékában egy kis képzelõerõvel felfedezhetjük a juhnyájat. Magyarvalkón, Erdély egyik legfestõibb román kori református templomába látogatunk.

3. nap: Utazás Európa egyik leggazdagabb és leglátványosabb cseppkõbarlangjába a kiskohi medvebarlangba. Nevét onnan kapta, hogy számtalan, 17 ezer évvel ezelõtt elpusztult barlangi õsmedve csontmaradványát találták meg benne, amelyeket a barlang látogatása során meg is lehet tekinteni. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépõdíjat is!

 

 

A részvételi díjat (pályázaton elnyerhetõ összeg + önrész) úgy kalkuláljuk ki, hogy az tartalmazza a szállást, teljes panziós ellátást, az utazási költségeket, a Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az idegenvezetést valamint az összes belépõdíjat is.
A pályázathoz szükséges csoportra szabott kalkulációt irodánk készíti el.