Természetjárás a legendás Erdélyben

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Városnézés Nagyváradon: Körös-part, Püspöki Palota, Kanonok sor, Püspöki Székesegyház, Szent László-szobor, Szent László csatabárdja és hermája. A legenda szerint, amikor Szent László koporsóját Nagyvárad felé szállították, az éjszakai pihenés után a közeli templomdombról a halottas szekér lovai maguktól megindultak Nagyvárad felé. Rövid kirándulás a Sebes-Körös völgyében, a sonkolyosi kilátóhoz. Fotószünet Királyhágón, Erdély kapujában. Kalotaszentkirályon Ady emlékművénél megemlékezés nagy költőnkről. Szállás elfoglalása.
2. nap: Kirándulás a Sárkányok kertjébe. A legenda szerint élt egyszer egy szép pásztorleány, akibe beleszeretett egy nyalka vadász. Azonban szerelmüket nem nézte jó szemmel a módos gazda, aki a lányát a vadásznak szánta. Egyszer, amikor a pásztorleány és a vadászlegény beszédbe elegyedett, a juhok szétszéledtek, és a tilalmasban kezdtek legelni. A gazda, amikor észrevette ezt, elátkozta a pásztorleányt, mire az azon nyomban kővé vált a juhaival együtt. Hajnalonként és alkonyatkor a nap úgy világítja meg a kertszikláit, hogy az árnyékok játékában egy kis képzelőerővel felfedezhetjük a juhnyájat. Magyarvalkón, Erdély egyik legfestőibb román kori református templomába látogatunk.
3. nap: Tordán a sóbánya felkeresése, majd kirándulás a Tordai-hasadéknál. Utazás vissza a szálláshelyre.
4. nap: Utazás Európa egyik leggazdagabb és leglátványosabb cseppkőbarlangjába a kiskohi medvebarlangba. Nevét onnan kapta, hogy számtalan, 17 ezer évvel ezelőtt elpusztult barlangi ősmedve csontmaradványát találták meg benne, amelyeket a barlang látogatása során meg is lehet tekinteni. Nagyszalontán a Csonka-tornyot és a benne levő Arany János Múzeumot tekintjük meg, séta a szoborparkban. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.EGYÉB PROGRAMOK
Egyeztetés után ingyenesen kérhető programok:
• egy helyi magyar iskola meglátogatása
• kalotaszegi táncház
• kürtöskalács sütés
• sportprogramok
• kézműves foglalkozás
• Erdély ismereti vetélkedőA részvételi díj tartalmazza a teljes panziós ellátást és az összes belépődíjat is!

 

 

Az utazás, szállás, teljes panziós ellátás és programok árát a pályázat 100%-ban támogatja.
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.