Észak-Itália és Szlovénia csodái

Utazás: Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás: Bungallókban vagy mobil home-okban
Ellátás: Félpanzió (reggeli, meleg vacsora).

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről Szlovéniába. Séta az ország fővárosában, Ljubljanában, vagy fakultatív látogatás Európa legnagyobb karsztvidéki barlangrendszerében a Postojnai cseppkőbarlangban. A világ legszebb természet alkotta kiállításának nevezett látványosság mindenkit elvarázsol „cseppkőfüggönyeivel”
és szobraival. A másfél órás program során kisvasúttal 130 méter mélységbe
jutunk le, hogy sok más mellett megnézhessük a 40 ezer éves, 4,5 méter magas
csillogó briliánsra hasonlító különleges oszlopokat, a 10 ezer fő befogadására képes barlangszínházat, és a csak itt élő „emberhalakat”. (F). Este érkezés a Velence környéki szálláshelyre.

2. nap: Egész napos városnézés Velencében, a lagúnák városában, ahol 100 csatorna és 400 híd övezi a cölöpökön álló palotákat, templomokat, díszes lakóházakat. Ismerkedés a város különleges hangulatával, séta a legfontosabb
látnivalókhoz: Szent Márk tér, Campanile, Doge palota, Piazetta, Sóhajok hídja, Rialto,
stb. Látogatás Velence székesegyházában, a keleti és nyugati építészet művészi ötvözetét viselő Szent Márk-bazilikában. Délután a velencei festészet legjavát bemutató Galleria dell’ Accademia (Szépművészeti Akadémia) megtekintése.
Vacsora a szálláshelyen.

3. nap: Reggeli után utazás a középkori hangulatát talán legjobban megőrző észak-itáliai
városba, Padovába. Séta a XVI. századi híres Egyetem, a Városháza, a Helytartók Palotája és a zarándokhelyként ismert Szent Antal Sírtemplom által határolt ősi városmagban. Szabadprogram a hangulatos árkádsorral díszített, kicsiny üzleteket és kávézókat rejtő Piazza del Duomo környékén. Délután látogatás Rómeó és Júlia városában, Veronában. A városnézés során megismerjük az ókori fórum helyén álló Piazza Erbe-t, a gyönyörű palotákkal övezett Piazza dei Signori-t, a híres Aréna környékét, valamint Júlia házát és erkélyét. Este indulás haza, éjszaka az autóbuszon.

4. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Ennél az utazásnál a részvételi díj tartalmazza
az összes belépõdíjat is!

 
Csoportszervezők figyelmébe
H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. • Telefon: 302-7767, 302-7637 • Fax: 374-0682 • E-mail: studentlines@t-online.hu • R-1089/94