Elzász és a Rajna-vidék

Utazás: Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás: mobil home-okban
Ellátás: Önellátás (teljes panzió igényelhető).

0. nap: Este indulás Budapestről. Utazás Ausztrián és Németországon keresztül. Éjszaka a buszon.

1. nap: Városnézés a Rajna-part legszebb városának tartott Strasbourgban, ahol a német középkori építészet ötvöződik a francia barokkal (Notre Dame katedrális, Szent Tamás-templom, Petite France, fedett hidak), majd sétahajózás a csatornákon. Délután látogatás az Elzászi Múzeumban, majd szabadprogram az óvárosban. Este a szállás elfoglalása a mobil home-okban.

2. nap: Délelőtt látogatás az elzászi síkság fölé magasodó Haut-Koenigsbourg középkori lovagvárában (palotaterem, konyha, bástyák stb.). Séta a XVI. század óta szinte változatlan formában fennmaradt településen, Riquewihrben. Délután városnézés Colmarban (régi vámház, a tokaji szőlő emlékkútja, Kis-Velence), mely Nagy Károly óta Elzász jelképe.

3. nap: Kirándulás a Rajna német oldalán fekvő Fekete Erdőbe. Városnézés a régió központjában, Freiburgban. Látogatás a világháborús bombázásokat csodával határos módon túlélő katedrálisban, majd felfedező séta a piactér környékén. A Fekete-erdő szívében található skanzen megtekintése. A múzeumfaluban az itt élők életét és építészetét ismerjük meg. A napot egy mai tipikus schwarzwald-i falucskában zárjuk.

4. nap: Délelőtt látogatás a meseszerű Obernai városkában, ahol a favázas házikók közt sétálva visszacsöppenünk a középkorba. Utazás a zarándokok kedvelt célpontjához, a 700 méteres sziklára épült kolostor-együtteshez. Séta Mont Ste-Odile gyönyörű panorámát nyújtó ódon épületei közt. Gyalogtúra Elzász legmisztikusabb építményéhez, a vaskorból fennmaradt pogány falhoz, majd séta a Hochwald vízeséshez.

5. nap: Délelőtt városnézés Svájc aranykapujában, a korabeli kereskedelmi útvonalak találkozásánál fekvő Baselben (Münster, püspöki palota, kanonok-sor, Városháza, piactér), majd az alpesi ország legnagyobb városában, Zürichben (Székesegyház, a folyóra épült városháza, séta a város legelegánsabb utcáján, a Bahnhofstrasse-n). Utazás Lichtensteinen, a miniállamon, és Ausztrián át.

6. nap: Érkezés Budapestre kora reggel.

Ennél az utazásnál a részvételi díj tartalmazza
az összes belépõdíjat is!

 
Csoportszervezők figyelmébe
H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. • Telefon: 302-7767, 302-7637 • Fax: 374-0682 • E-mail: studentlines@t-online.hu • R-1089/94