Kárpátalja gyöngyszemei

Utazás: Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás: Ifjúsági szálláson/családoknál többágyas szobákban.
Ellátás: Félpanzió (reggeli, meleg vacsora).

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Határátlépés Beregsuránynál. Városnézés
a kárpátaljai magyarság központjában, Beregszászon: Bethlen-kastély (Beregvidéki Múzeum), római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, ami a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme), Királyi Törvényszék, Magyar Nemzeti Színház. Délután látogatás a beregi népművészet központjában, Nagydobronyban vagy Kígyóson (a beregi szőttesek készítésének titkai). Este a szálláshely elfoglalása.

2. nap:
Látogatás Visken, a református templom és harangláb megtekintése. Técsőn a református templom, a Kossuth-szobor és a Hollósy-szobor megtekintése. Szabadidő Huszton vagy jó idő esetén séta a várromhoz.

3. nap: Reggeli után városnéző séta Munkácson, Kárpátalja leghíresebb városában: Városháza, Munkácsy Mihály emlékek. Látogatás a nemrég felújított monumentális várban, ahonnan szép kilátás nyílik a Latorca völgyére. Utazás Szolyvára, a malenykij robot több tízezer kárpátaljai magyar áldozatának emlékére állított mementópark megtekintése.
Koszorúzási lehetőség az áldozatok emlékfalánál. Továbbutazás a Vereckei-hágóra: a millecentenáriumra állított, 2008-ban befejezett, felújított emlékmű meglátogatása. Az út
a vereckei-szoroson vezet tovább. Pillantás az Árpád-vonal egy bunkerének maradványára.
Polenán kóstolási lehetőség a helyi Margitvízből (ásványvízforrás). Vissza a szállásra.

4. nap: A tiszaújlaki turul emlékmű megtekintése, majd a híres sóház meglátogatása (itt történt a Rákóczi–szabadságharcot kirobbantó esemény, mikor Esze Tamás embereivel elfoglalta az épületet). Utazás Tiszafarkasfalvára, Kárpátalja egyetlen szabadtéri magyar néprajzi múzeuma, a Tiszaháti Tájmúzeum felkeresése. A Kárpát-medence talán legszebb templomának, a csetfalvai reneszánsz fakazettás mennyezetű református templom megtekintése, melyet a Kárpát-medence legszebb templomának tartanak. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ennél az utazásnál a részvételi díj tartalmazza
az összes belépõdíjat is!

 
Csoportszervezők figyelmébe
H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. • Telefon: 302-7767, 302-7637 • Fax: 374-0682 • E-mail: studentlines@t-online.hu • R-1089/94