Salzkammergut

Utazás: Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás: 3 éj diákszállóban
Ellátás: Félpanzió (reggeli, meleg vacsora).

1. nap GRAZ: Kora reggel indulás Budapestről, utazás a Mura-folyó partján fekvő Grazba. Városnézés: Schlossberg, harangtorony, óratorony, belvárosi séta: dóm, operaház, ferences rendi kolostor és templom, Stadtpark, rózsakert. Este érkezés a salzkammerguti szálláshelyre.
2. nap SALZBURG: Egész napos városnézés Mozart városában, Salzburgban. Délelőtt látogatás a Hohensalzburg várában, ahol 1000 év történelme tárul elénk. Délután séta a történelmi belvárosban, majd látogatás a barokk templomépítés iskolapéldájaként számon tartott székesegyházban, aminek kincstárában a magyar Szent Jobbot is őrizték. Szabadprogram a hangulatos óvárosi utcákon, ahol szinte minden a híres zeneszerző emlékét idézi. A napot a Mirabell kastély gyönyörű parkjában zárjuk.

3. nap A TÓVIDÉK GYÖNGYSZEMEI: Délelőtt utazás a festői szépségű Gmunden-be. Séta a Traunsee partján és a tó szigetére épült Orth-kastélyhoz, mely egykori tulajdonosa nem más, mint János Salvator főherceg – Jókai: Ahol a pénz nem Isten c. regényének főhőse. Délután megálló a Wolfgang-tónál, séta St. Gilgen hangulatos utcáin. Igény esetén túrázás a közeli kilátóhoz, ahonnan csodás panoráma tárul elénk.

4. nap A MESEVÁROS: Reggeli után városnézés a császári család, valamint Lehár Ferenc zeneszerzőnk egykori nyaralóhelyén, a nálunk is népszerű isler sütemény szülővárosában, Bad Ischl-ben. Délután látogatás a varázslatos Hallstatt-ba, ahol a tó partján álló házak szinte egymás tetejére épültek. Igény esetén fakultatív látogatás Európa legmagasabban fekvő sóbányájában, ahol gyalogosan, csúszdákon és kisvasúton utazva ismerjük meg a sóbányászat történetét (F). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ennél az utazásnál a részvételi díj tartalmazza
az összes belépõdíjat is (kivéve fakultatív sóbánya-látogatás)!

 
Csoportszervezők figyelmébe
H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. • Telefon: 302-7767, 302-7637 • Fax: 374-0682 • E-mail: studentlines@t-online.hu • R-1089/94