Szlovénia kincsei

Utazás: Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás: panzióban vagy diákszállóban
Ellátás: Félpanzió (reggeli, meleg vacsora).

1.nap: MARIBOR Kora reggel indulás Budapestről. Megálló a szlovéniai magyarok központi településén, Alsólendván: Szent István szobor, Fő utca, látogatás a várban. Utazás a második legnagyobb szlovén városba, Mariborba. Séta a Dráva parti óvárosban, ahol a világ legrégibb ma is termő szőlőtőkéjét is láthatjuk (városháza, katedrális, kastélypark). Az esti órákban érkezés a szállásra.

2.nap: AZ ADRIAI TENGER Utazás a tengerpartra a középkori jellegét ma is őrző, festői szépségű Piran városába. Jó idő esetén fürdés a tengerben, vagy látogatás az olasz kikötővárosban, Trieszt-ben (Piazza Unita dItalia századfordulós palotái, Molo Audace, Nagy Csatorna, Piac, római emlékek felkeresése, szabadprogram).

3. nap: BLED, BOHINJ Utazás az évszázadok óta kedvelt pihenőhelyre, a Bled városába. Látogatás a Szent-Márton templom-ban, majd  séta a tó körül. Délután utazás a Triglav Nemzeti Park területén át a Júlia Alpok egyik ékességéhez, a bohinji tóvidékhez. A tó vize fjordként nyúlik be a Nemzeti Park hegyei közé. Megálló a tóparti Ribcev Lazban: Keresztelő Szent János templom. Hajózással egybekötött túrázás a Savica vízeséshez (innen ered a Száva).

4. nap: A FŐVÁROS FELFEDEZÉSE Ismerkedés Szlovénia hangulatos fővárosával, Ljubljanával. Séta a belvárosban és a várnegyedben. Rövid szabadprogram után utazás tovább Ptujska Gora kegytemplomához, melynek legnagyobb éke a főoltáron lévő Mária dombormű. Délután városnézés az ország legöregebb városában, Ptujban, látogatás várban (hangszer-kiállítás, korabeli bútorok, festmények). Érkezés Budapestre az esti órákban.

Ennél az utazásnál a részvételi díj tartalmazza
az összes belépõdíjat is!

 

 

H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. • Telefon: 302-7767, 302-7637 • Fax: 374-0682 • E-mail: studentlines@t-online.hu • R-1089/94