Utazás Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás Holiday Parkban, mobil home-okban
Ellátás Önellátás (teljes ellátás igényelhető)
Tranzitszállás 3 ágyas szobákban önellátással
0. nap
Este indulás Budapestről. Éjszaka az autóbuszon.
1. nap AACHEN
Utazás Ausztrián, Németországon és Belgiumon keresztül. Városnézés Aachen-ben (dóm, magyar kápolna). Tranzitszállás Franciaországban.
2. nap
Átkelés Angliába a Csalagúton, majd utazás tovább rövid pihenőkkel Skóciába. Megálló az angol-skót határnál. Este a szállás elfoglalása a skót tengerparton.
3. nap EDINBURGH, A KIRÁLYI FŐVÁROS
Edinburgh Castle (F) (skót koronázási ékszerek, Stone of Scone, Mons Meg óriáságyú, Great Hall, stb.), St Giles’ Cathedral (Bogáncs-kápolna), Royal Mile, Játékmúzeum, Scott Memorial, vásárlás Edinburgh főutcáján, a Princess Street-en.
4. nap A TWEED FOLYÓ VÖLGYE (F)
Látogatás a „Lowland” whisky-központjában, a Glenkinchie desztillálóban. A Tweed völgyében található Melrose Abbey romjainak megtekintése. Délután „időutazás” Sir Walter Scott álomvárába, a nemrég felújított Abbotsford-ba.
5. nap SZELLEMTÚRA (F)
Utazás az Anyakirálynő szülőhelyére, a „szellemek lakta” Glamis Castle-ba, mely ötvözi a középkori erődítményt a főúri pompával. Délután Dundee-n áthaladva érkezés Prince William egykori egyetemi városába, a golf őshazájába, St. Andrews-ba (kilátó, templomrom és sírkert, szabadprogram a tengerparton és a belvárosban).
6. nap SZÖRNYNÉZŐBEN A SKÓT FELFÖLDÖN (F)
Utazás a Loch Ness-hez, a tóparton álló romantikus Urquhart Castle romjainak megtekintése. A Ben Nevis-t és Fort William-et érintve érkezünk meg a lenyűgöző Glencoe szorosba, ahol a Skyfall c. film zárójeleneteit forgatták. Túrázás a hegyoldalban található vízesésekhez. Este érkezés vissza a Holiday Park-ba.
7. nap REJTÉLYES MÚLT (F)
Délelőtt a templomosok állítólagos kincseit rejrő Rosslyn-kápolna megtekintése. Különleges faragványainak jelentését ma is homály fedi. Utazás Falkirkbe, látogatás a történelem viharait átélt Callendar House-ban, séta a parkban, majd megálló a mérnöki csodának tartott Falkirk Wheel-nél. Délután szabadprogram Stirlingben.
8. nap EDINBURGH, A KULTÚRA VÁROSA
Látogatás a királyi család nemrég „nyugalmazott” hajóján, a Britannia gőzösön (F) (gépház, kapitányi híd, királyi lakosztályok). Délután a National Gallery of Scotland megtekintése, majd szabadprogram a belvárosban.
9. nap YORK
Kora reggel indulás Angliába. Városnézés Észak-Anglia legszebb városában, Yorkban (középkori városfalak, gótikus katedrális (F), szabadprogram a fagerendás házakkal övezett belvárosi utcákon). Este tranzitszállás Franciaországban.
10. nap MAASTRICHT
Városnézés a hangulatos holland városban, Maastricht-ban, majd utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Éjszaka a buszon.
11. nap
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.
ÁRAK ÉS INDULÁSI IDŐPONTOK
:
Június 21. 129.800,-

Teljes csoport esetén egyéb időpontokra is elfogadunk jelentkezést.

További lehetőségek
Ellátás:
-  a teljes panziós ellátás ára a mobil home-os tartózkodás idejére:  12.800,- Ft/fő.

Baleset, betegség és poggyászbiztosítás:
Aegon biztosító Világlátó utasbiztosítás Arany fokozatú  biztosítása:
- 14 éves korig:          4.200,- Ft
-14 – 65 éves korig:    6.240,- Ft

A teljes fakultatív programcsomag várható díja:
- 18 éves korig:          kb. 80 font
- 18 éves kor felett:    kb. 110 font

H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. • Telefon: 302-7767, 302-7637
Fax: 374-0682 • E-mail: studentlines@t-online.hu • R-1089/94