Utazás Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás Panzióban vagy diákszállón
Ellátás Félpanzió
1. nap MARIBOR
Kora reggel indulás Budapestről. Megálló a szlovéniai magyarok központi településén, Alsólendván: Szent István szobor, Fő utca, látogatás a várban. Utazás a második legnagyobb szlovén városba, Mariborba. Séta a Dráva parti óvárosban, ahol a világ legrégibb ma is termő szőlőtőkéjét is láthatjuk (városháza, katedrális, kastélypark). Az esti órákban érkezés a szállásra.
2. nap AZ ADRIAI TENGER
Utazás a tengerpartra a középkori jellegét ma is őrző, festői szépségű Piran városába. Jó idő esetén fürdés a tengerben, vagy látogatás az olasz kikötővárosban, Trieszt-ben (Piazza Unita d’Italia századfordulós palotái, Molo Audace, Nagy Csatorna, Piac, római emlékek felkeresése, szabadprogram). Igény esetén fakultatív látogatás az UNESCO listáján szereplő Postojnai barlangban (F): barlangvasút, gyalogtúra a 3 szintes barlangrendszer különleges cseppkőképződményei közt.
3. nap BLED, BOHINJ
Utazás az évszázadok óta kedvelt pihenőhelyre, a Bled városába. Látogatás a Szent-Márton templom-ban, majd séta a tó körül. Délután utazás a Triglav Nemzeti Park területén át a Júlia Alpok egyik ékességéhez, a bohinji tóvidékhez. A tó vize fjordként nyúlik be a Nemzeti Park hegyei közé. Megálló a tóparti Ribcev Lazban: Keresztelő Szent János templom. Hajózással egybekötött túrázás a Savica vízeséshez (innen ered a Száva).
4. nap A FŐVÁROS FELFEDEZÉSE
Ismerkedés Szlovénia hangulatos fővárosával, Ljubljanával. Séta a belvárosban és a várnegyedben. Rövid szabadprogram után utazás tovább Ptujska Gora kegytemplomához, melynek legnagyobb éke a főoltáron lévő Mária dombormű. Délután városnézés az ország legöregebb városában, Ptujban, látogatás várban (hangszer-kiállítás, korabeli bútorok, festmények). Érkezés Budapestre az esti órákban.

Ennél az utazásnál a részvételi díj tartalmazza  a programban szereplõ összes belépõdíjat is!


H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. • Telefon: 302-7767, 302-7637
Fax: 374-0682 • E-mail: studentlines@t-online.hu • R-1089/94